Clean slate

Jag tänkte börja blogga igen. Ock så tänkte jag "orka skaffa ny blogg - jag raderar alla gamla inlägg istället". Vilket frankly tog mer tid än vad det skulle gjort att göra en ny blogg. Anyhow...

Brev till mitt 15-åriga jag.

Hej Jenny. Du är nu dubbelt så gammal. Jag vet att du tror att det är sviiiiingammalt. Och det är det, mark my words.
Men - jorden gick inte under när du fyllde 30. Precis som att jorden inte går under för att Dalle inte är kär i dig. Han är 7 år äldre, det är bara så.
Och dessutom, om sisådär en 13 år kommer du upptäcka 9gag, och där kommer det finnas en fenomen som heter "friendzone". Det är något som du tror att du är ensam om, men det är du inte. Dessutom är det så att alla de killar du tror inte gillar dig - det är inte riktigt så. Du är bara lite... naiv när det kommer till att män flirtar med dig. Det gäller dig än idag - fast idag förstår du helt enkelt inte när nån flirtar med dig. Vanligtvis för att de gör det när du druckit vin, och tro det eller ej - men du är en riktigt vinhagga these days.

Jag vet att du har det tufft som 15-åring. Du är så himla osäker, du försöker vara tuff men inombords är du skitskraj. Jag vet också att du aldrig någonsin kommer att visa det för någon.
Du verkar som en självsäker och hård tonåring, men du gråter på nätterna när du lyssnar på "Don't cry" med Guns n' roses för att du inte kan sova.
Tro mig, det kommer också bli bättre. Först kommer det i och för sig att bli sämre, men du kommer fixa det. Och du kommer bli stark på riktigt!

Om 15 år kommer du bo i en lägenhet i Örebro. Du kommer ständigt vara på väg någon annanstans och som 30-åring har du just tagit ett stort beslut. Jag vet, du trodde att vid 30 skulle du vara gift och ha barn men riktigt så enkelt är det inte (hey, du är inte kvar i hasselfors i alla fall!). Du drivs fortfarande av samma glöd som drivit dig hela ditt liv.

Just det... Om några år kommer du att träffa någon som du tror är THE LOVE OF MY LIFE och han kommer att lämna dig. Du kommer ligga på din säng och spela hög musik så att föräldrarna inte hör hur du gråter och hur han krossat ditt hjärta. Han är en idiot. Du kommer snart att få veta det och det kommer hjälpa dig att komma över honom.

Du kommer att genomlida en massa jag önskar du slapp, men samtidigt - om inte du gör det, så kommer den Jenny som finns idag inte att existera. Du kommer få benen undansparkade många gånger men du kommer alltid att resa på dig. Du kommer få jobba hårt, men det kommer att vara värt det. Du har helt fantastiska vänner och en fantastisk familj. Det är vad som räknas i slutänden.

Jag önskar jag kunnat säga detta till dig som 15-åring - det bästa av allt är att när du är 30 kommer du för första gången i ditt liv inse att du faktiskt tycker om dig själv.

Kommentarer
Postat av: Fraupels

Bästaste!!

2012-01-13 @ 08:06:33
Postat av: Helena

2012-01-14 @ 08:23:14
Postat av: Helena

Äntligen! Skulle det stå....

2012-01-14 @ 08:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0